Ко ће чистити снег са пријепољских путева у зимској сезони?

Ко ће чистити снег са пријепољских путева у зимској сезони?

Изабрани су извођачи за услуге чишћења снега и одржавања дела локалних путева на територији општине Пријепоље у предстојећој зимској сезони. За ову намену, из општинског буџета је одвојено око 5.800.000 динара, међутим, јавна набавка није у потпуности реализована јер су за чишћење путног правца Каћево – Милошев До – Караула – Аљиновићи понуђачи одустали од понуда.

За чишћење снега на путним правцима Јабука – Бабине (до амбуланте и школе у Горњим Бабинама), Баре –Крижевине – Камена Гора, Бегов мост-Бјелобабе – Каћево и Сељашница (трг) – Рикавци – Јабука, у хитним случајевима, као и других по налогу надзора у вредности од 4.101.900 динара ангажована је фирма Љујић ДОО из Пријепоља.

Понуде за одржавање путног правца Каћево – Милошев До – Караула – Аљиновићи вредности 1.710.000 динара, Радња за сечу дрвећа промет и припрему градилишта „Гинко плус“ из Пријепоља и фирма Љујић ДОО су из техничких разлога повукле, па ће јавна набавка бити опет расписана.

Централне градске улице, путне правце од Пријепоља ка Залугу, Ивању и Виницкој чистиће ЈКП „Лим“, по одлуци Општинског већа, као и још неке делове путних праваца у другим месним заједницама. Комунално предузеће ће, по издатом налогу, чистити и проширења постојећих локација у оквиру комуналне хигијене, у складу са својим техничким капацитетима. За потребе ових интервенција, као и за набавку соли и ризле, коју до сада ово предузеће није користило, јер је одржавало само градске улице, из буџета општине добиће три милиона динара у 2024. години.

Подели на мрежама

Повезани чланци