Ко су пријепољски кандидати за народне посланике?

Ко су пријепољски кандидати за народне посланике?

Републичка изборна комисија је до сада прогласила осам изборних листа за парламентарне изборе 3. априла. До сада се међу кандидатима за народне посланике налази 20 Пријепољаца и Пријепољки, на четири изборне листе.

Међу 250 кандидата изборне листе „Александар Вучић – Заједно можемо све“ којa је прва поднета Републичкој изборној комисији, на 150. месту налази се Пријепољка Јадранка Терзић, која је по занимању докторка. На овој листи од ње су боље рангирани кандидати из Прибоја – на 32. месту је Крсто Јањушевић, дипломирани инжењер индустријског менаџмента, а члан Социјалдемократске партије Србије дипломирани политиколог Јасмин Хоџић је на 87. месту, док је на 140. месту Миланка Вукојичић Јевтовић, дипломирана социјална радница. Из Нове Вароши на 196. месту ове листе је доктор Бранко Поповић, док је Муамер Бачевац из СДПС-а, доктор из Новог Пазара, који је био посланик у Скупштини и у прошлом мандату, на 45. месту.

Своју листу је предала и коалиција Социјалистичке партије Србије, Јединствене Србије и „Зелених Србије” под називом „Ивица Дачић – премијер Србије“. На овој листи нема кандидата из Пријепоља, али има из Прибоја. Дијана Радовић, дипломирана политиколошкиња је на 4. месту,а приватна предузетница Душанка Гардовић на 130. 

На изборној листи „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ је троје кандидата из Пријепоља. Зоран Деспотовић је под бројем 17, Дијана Милановић је на 80. месту и Драгана Вараклић под бројем 94.

На изборној листи „Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници“ налази се двоје кандидата из Пријепоља, Бранка Баковић на 49. месту и Младен Машојевић на 148. На листи „Муфтијин аманет – Странка правде и помирења (СПП) – Усаме Зукорлић“, међу кандидатима је 14 особа из Пријепоља.  Најбоље котирана, под редним бројем 5, је Сабира Хаџиавдић, дипломирана правница. Под редним бројем 8 је Алиса Таловић, дипломирана социјална радница. На 17. месту је професор биологије Мерсид Мекић, док је адвокат Сабахудин Хајдаревић 22. на листи. Међу кандидатима за посланике ове странке су и Насо Планић,  Анела Балићевац, Амел Девовић, Амел Курбеговић, Изет Чоловић, Џевад Мујезиновић, Харис Дуран, Армин Кахровић, Белмир Мујезиновић и Елдин Дураковић.

Рок за предају изборних листа ја 18. март.

Подели на мрежама

Повезани чланци