Колеге очистиле део корита реке Сељашнице од смећа (ВИДЕО)

Колеге очистиле део корита реке Сељашнице од смећа (ВИДЕО)

Желећи да уреде окружење и укажу на проблем загађења, колеге из Инфраструктура железница Србије, огранка у Пријепољу, очистили су од отпада део корита реке Сељашнице.

Милић Бујак

На идеју да од смећа очисти део корита реке Сељашнице дошао је Милић Бујак, а подржале су га колеге Александар Романдић и Миодраг Церовић.

Милић каже да, поред многих проблема који постоје на Коловрату, попут загађења ваздуха, недостатка паркинг простора, гужви у саобраћају и незавршеног кружног тока, загађење реке Сељашнице представаља један од највећих. Додаје и да су преценили себе и очистили мање него што су планирали, јер су количине отпада огромне. У кориту Сељашнице се налази све и свашта, од пољопривредног до разних врста пластичног отпада.

Поред недостатка казнене политике и непостојања система, нема ни свести грађана о значају очувања животне средине, рекао је Милић и додаје да је ова акција само привремено решење делића вишедеценијског проблема, а док се не промени однос надлежних и свест грађана и грађанки, неће бити бољитка.

Бујак каже да су дали све од себе, али да би се комплетно корито Сељашнице очистило од смећа потребно је ангажовања надлежних, ко год то био, и апелује на ЈП „Србијаводе“, ЈКП „Лим“ и локалну самоуправу да се укључе у решавање овог проблема.

Погледајте видео:

Подели на мрежама

Повезани чланци