Коначна судска одлука: Бивши председник Општине Пријепоље Владимир Бабић ипак одборник у Скупштини општине

Коначна судска одлука: Бивши председник Општине Пријепоље Владимир Бабић ипак одборник у Скупштини општине

Бившем председнику Општине Пријепоље Владимиру Бабићу Виши суд у Ужицу је потврдио мандат одборника у Скупштини општине Пријепоље. Ова одлука је коначна и тиме се завршава „борба“ за одборнички мандат, на релацији Владимир Бабић – Душка Бајић, обоје чланови Српске напредне странке, а која је трајала од фебруара, када је Бабић смењен, као и цело Општинско веће.

Одлуком Вишег суда у Ужицу Владимир Бабић је од 7. јула одборник у Скупштини општине Пријепоље. Одлука је донета на основу његове жалбе на одлуку Скупштине општине Пријепоље којом је одборнички мандат потврђен Душки Бајић, а не њему, иако су у истом дану поднели захтеве за добијање уверења о одборничком мандату. Суд је тако преиначио одлуку Скупштине која је већ два пута мандат потврдила Душки Бајић на основу тога што је два минута пре Бабића поднела захтев.

Према речима заменика секретара Општинске изборне комисије Кенана Фазлића, у образложењу судске одлуке је наведено да се мандат додељује Бабићу према редоследу на одборничкој листи, а не према времену подношења захтева за враћање мандата. Како је Бабић био носилац одборничке листе окупљене око Српске напредне странке, према том критеријуму, мандат припада њему. Бабић ће као и сви одборници, добити материјал за наредну седницу.

Биће занимљиво пратити Бабића у скупштинској сали у улози одборника, нарочито у односу са страначким колегама које су га и смениле, уз подршку одборника других странака. Захваљујући Суду, Бабић ће наставити своје политичко деловање у оквиру Скупшине општине, што је и најавио у дану када му је изгласана смена.

Подели на мрежама

Повезани чланци