Концерт „Клара Шуман – Жена испред свог времена“ вечерас у Пријепољу

Концерт „Клара Шуман – Жена испред свог времена“ вечерас у Пријепољу

Поводом обележавања 200 година од рођења немачке композиторке и пијанисткиње Кларе Шуман, петнаестак младих уметница окупљених око Јасмине Раковић, решиле су да извођењем Клариних дела дају допринос промовисању женског музичког стваралаштва и одају почаст њеној виртуозности.

Још током студија имала сам прилику да чујем једну Кларину композицију на једном концерту у Коларчевој задужбини и пожелела да сама одсвирам неко њено дело. Међутим, то се није десило. Када сам прошле године схватила да се ове године обележава 200 година од рођења Кларе Шуман, схватила сам да је то идеалан тренутак и права прилика да изведем неку њену композицију – каже Јасмина Раковић, ауторка пројекта.

Концерт у Пријепољу представља увод у низ концерата који ће бити одржани у Београду.

Пошто сам рођена Пријепољка, посебно ме радује што ће први концерт бити у Пријепољу и што ће моји суграђани и суграђанке први имати прилике да слушају извођење Клариних дела поводом обележавања 200 година од њеног рођења, а која су дивна, романтична и бајковита – истиче музиколошкиња Ружица Гојковић.

Улаз је бесплатан, а извођачице Клариних дела позивају све љубитеље класичне музике да дођу на концерт.

Пошто чујем да се одржава и Сабор трубача на Коловрату, после теревенке изволите мало и на културно дешавање, у Дому културе у 20 часова будите наши гости – поручује Ружица Гојковић.

Након концерта у Пријепољу и кратког представљања у резиденцији немачког амбасадора, младе уметнице извешће 13, 14. и 15. септембра концерте у Галерији Арт гет, Атријуму Народног музеја и Великој сали Коларчеве задужбине.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *