Kонкурс за Попис пољопривреде 2023 – Пријепољу потребно 28 пописивача

Kонкурс за Попис пољопривреде 2023 – Пријепољу потребно 28 пописивача

Од 1. октобра до 15. децембра Републички завод за статистику спровешће Попис пољопривреде. За пописивање пољопривредних газдинстава на територији општине Пријепоље потребно је 28 пописивача, а пријављивање је почело данас. Конкурс је отворен до 21. августа.

Планирано је да у Попису пољопривреде 2023. учествује око 3.000 пописивача, 300 општинских и 16 регионалних координатора.

Пописивачи имају обавезу да пре почетка пописивања присуствују петодневној обуци, савладају методологију Пописа и рад у апликацији за прикупљање података.

По пописивачу је предвиђено да буде око 250 газдинстава, а подаци ће бити прикупљани методом интервјуа на терену, од 1. октобра до 15. децембра, на основу Адресара пољопривредних газдинстава, користећи лаптоп за унос података у електронске упитнике.

Услови које кандидати за пописиваче треба да испуне су држављанство Србије, пребивалиште или пријављено боравиште у Србији, најмање 18 година старости у тренутку попуњавања пријаве, стечено најмање трогодишње средње образовање и да кандидат није осуђиван, да против њега није покренута истрага и да се против њега не води кривични поступак.

Заинтересовани кандидати детаље конкурса могу пронаћи на сајтовима Општине Пријепоље и Завода за статистику и сајту Попис пољопривреде 2023. а пријављивање се врши искључиво попуњавањем електронске пријаве на сајту Завода. Претходни попис спроведен је 2012. године после више од пола века и тада је Пријепољу било неопходно 48 пописивача, 20 више него што је одређено актуелним конкурсом.

Подели на мрежама

Повезани чланци