Конкурс за ватрогасце-спасиоце – три места у Пријепољу и два у Бродареву

Конкурс за ватрогасце-спасиоце – три места у Пријепољу и два у Бродареву

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 300 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица. Девет полазника и полазница обуке запослење ће добити у јединицама Одељења за ванредне ситуације Пријепоље, које покрива општине Пријепоље, Прибој и Нова Варош.

Од 300 полазника и полазница обуке за ватрогасце-спасиоце, деветоро ће бити распоређено у јединице које функционишу у оквиру Одељења за ванредне ситуције у Пријепољу. По три места опредељена су за потребе Ватрогасно-спасилачког батаљона у Пријепољу и одељења у Прибоју, два за потребе Ватрогасно-спасилачког одељења Бродарево и једно за потребе Ватрогасно-спасилачког одељења Нова Варош.

Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије, који најмање годину дана имају пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс, до дана закључења конкурса. Такође, не могу имати мање од 19 и више од 30 година старости, морају имати завршено средње образовање, не смеју постојати безбедносне препреке за заснивање радног односа у МУП-у, морају испуњавати посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности. Потребно је и да имају возачку дозволу „Ц“ категорије, а право учешћа имају и они са „Б“ категоријом, уз обавезу да возачки испит за „Ц“ категорију положе у року од 18 месеци од дана завршетка обуке.

Избор кандидата за полазнике и полазнице курса спровешће комисија коју именује министар унутрашњих послова, а пријаве на конкурс са документацијом се подносе полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, у року од 15 дана од дана објављивања конкурса у дневном листу Политика. Сви подаци о конкурсу могу се наћи на сајту МУП-а. Конкурс погледајте ОВДЕ.

Подели на мрежама

Повезани чланци