Образовање

Конституисан Општински савет родитеља у Пријепољу

На конститутивном састанку Општинског савета родитеља општине Пријепоље, који је одржан данас у Канцеларији за младе, изабрани су председник и његова заменица. Улога овог општинског тела, између осталог, огледа се у предлагању акција и мера које за циљ имају унапређивање образовања, васпитања и безбедности деце.

Општински савет родитеља чине представници и представнице свих основних и средњих школа, Музичке школе и Предшколске установе „Миша Цвијовић“. Одлуку о њиховом именовању за школску 2019/2020. годину донела је Скупштина општине Пријепоље у новембру 2019. године.

Улога Општинског савета родитеља је да даје мишљења, иницира и предлаже мере за остваривање права детета, унапређивање образовања, васпитања и безбедности деце, да учествује у утврђивању општинских плаова и програма који су од значаја за ову област, да спречава социјалну искљученост деце из угрожених социјалних група, пружа подршку савету родитеља свих установа на територији општине Пријепоље… – објаснио је Миодраг Ћубић, руководилац Одељења за друштвене делетности ОУ Пријепоље.

За председника Општинског савета родитеља изабран је Алија Курбеговић, представник ОШ „Светозар Марковић“ из Бродарева, а за његову заменицу Милица Матовић, представница Савета родитеља ОШ „Свети Сава“ из Бостана.

Састанку су присуствовали и педагошкиња у Пријепољској гимназији Хазема Капиџић и директор ОШ „Светозар Марковић“ Амел Курбеговић. Први састанак био је уједно и прилика да се излистају проблеми у школама. Ангажман и рад школког полицајца, безбедност деце у саобраћају, превоз ученика, електронски дневници и доступност интернета у свим школским објектима, само су нека од питања и проблема којима ће се овогодишњи Општински савет родитеља бавити.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *