Конститутивна седница СО Пријепоље тек 20. августа

Конститутивна седница СО Пријепоље тек 20. августа

За 20. август заказана је конститутивна седница Скупштине општине Пријепоље. На конститутивној седници биће потврђени мандати новим одборницима, изабран председник Скупштине општине, председник Општине, заменици, секретар Скупштине и чланови Општинског већа.

Дневним редом конститутивне седнице предвиђен је избор чланова верификационог одбора, потврда мандата новим одборницима, а биће изабрани председник, заменик и секретар Скупштине општине Пријепоље, као и председник Општине, заменик и чланови Општинског већа. Биће разматран и Извештај о спроведним изборима. Статутом општине Пријепоље предвиђено је да Скупштина општине Пријепоље има 41 одборника.

Највише мандата на спроведним изборима добила је изборна листа „Александар Вучић, Ивица Дачић – за нашу децу“, која ће имати 16 одборника у Скупштини.

Конститутивна седница је заказана два дана пре истека рока који је предвиђен Законом о локалним изборима. Према Закону, конститутивну седницу скупштине сазива председник скупштине из претходног сазива у року од 15 дана од дана објављивања резултата избора.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *