Корона вирус у Дому за старе у Прибоју – Позитивно 30 корисника и пет запослених

Корона вирус у Дому за старе у Прибоју – Позитивно 30 корисника и пет запослених

Завод за јавно здравље Ужице потврдио је 7 нових случајева инфекције корона вирусом у Златиборском округу у последња 24 сата, од чега пет у Прибоју и два у Пожеги. У Дому за стара лица „Терза Ета“ у Прибоју на Ковид 19 позитивно 30 корисника и 5 запослених.

Од пет потврђених случајева у Прибоју у последња 24 сата две новозаражене особе су из Дома за стара лица „Терза Ета“ у Прибоју, потврдила је за Телевизију Форум  портпаролка Завода за јавно здравље Ужице докторка Катарина Ристовић. Према њеним речима од 44 корисника ове установе сви су тестирани, а позитиван налаз има њих 30, 13 их је негативно, док се за једну особу још увек чека резултат. Међу инфицираним особама има и запослених,  и то њих пет од укупно 17 колико их раду у Дому. Према речима докторке Ристовић епидемиолози ужичког Завода за јавно задрвље су на терену, а још увек нема званичних информација како је корона вирус ушао у Дом за старе, с обзиром да су посете биле строго забрањене.

Према информацијама које смо добили од ПР Службе Здравственог центра Ужице у Општој болници смештена су 23 корисника и кориснице ове установе. Сви су доброг општег стања и са лакшом клиничком сликом, али због чињенице да су сви старији од 80 година и  да неки од њих имају лакши облик упале плућа смештени су на одељење како би се пратило њихово стање.   

Са 7 новопотврђених случајева инфекције у последња 24 сата укупан број оболелих у Златиборском округу порастао је на 2.525. У Прибоју је број особа позитивних на Ковид 19 порастао на 251, док је у Пријепољу присуство корона вируса до сада потврђено код 191 особе.

Према информацијама из Опште болнице у Пријепољу , у последња 24 сата није било преминулих, а  у изолационом одељењу се налази се 5 пацијената, која су тестирана и за које се чека резулатат.

Према последњим званичним подацима Министарства здравља у претходна 24 сата у Србији је тестирано 9.513 особа, забележено је 108 позитивних налаза, док су у истом периоду преминуле две особе. Према последњим подацима на респираторима се налази 36 пацијената.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *