Културом против политичких међа

Културом против политичких међа

У оквиру програма академских трибина, које се организују у  Српском културном центру „Патријарх Варнава“ у Пљевљима, у четвртак је, у целовечерњем програму, представљена издавачка делатност и рад Милешевског културног клуба „Свети Сава“ из Пријепоља.

У летњој башти Српског културног центра „Патријарх Варнава“ у Пљевљима представљен је часопис „Савиндан“, издавачка делатност  Милешевског културног клуба и приказан документарни филм „Само је записано трајно“ о 30 година рада Милешевског културног клуба, у продукцији Телевизије Форум.

Трибину је отворио новинар Рајко Палибрк, а о времену и разлозима за оснивање Клуба, као и садашњим активностима, говорили су председник МКК „Свети Сава“ Зоран Малешић и први председник и члан Управног одбора Клуба, Љубомир Шуљагић.

Државна граница, успостављена политичким одлукама, не сме бити препрека за културну сарадњу између Милешевског културног клуба из Пријепоља и Српског културног центра у Пљевљима. Ова тромеђа је увек била без граница за културу и тако треба и да остане, речено је на трибини у Пљевљима.

Председнику Српског културног центра у Пљевљима, Божидару Јеловцу, Пријепољци су дарoвали књиге и комплете „Савиндана“ за библиотеку Центра.

Подели на мрежама

Повезани чланци