ИЗБОРИ 2020.

,

Политика

КЗМ листе „Заједно за Пријепоље“: Себе видимо као водећу снагу након избора

Ситуација у Пријепољу је катастрофална, а такво стање последица је нерада актуелне власти, речено је на конференцији за медије листе „Заједно за Пријепоље – Расим Љајић“, на којој су представили и активности којима ће, уколико дођу на власт, зауставити даље пропадање Пријепоља.

Недостатак жеље, нестручност, незнање и лични интереси актуелне власти, довели су до тога да Пријепоље у последње четири године стрмоглаво падне на листи развијености у односу на општине у окружењу.

Не може бити само један човек крив за ово стање. Сви они који су гласали, подржавали на било који начин и били четири године у овој катастрофалној власти, морају бити кажњени – каже председник ОО СДП-а Есад Хоџић.

И зато, актуелној власти постављају 17 питања. Између осталих, то су: зашто није решен проблем депоније Стањевине, зашто градња моста у Шарампову и реконструкција зграде општинске управе трају толико дуго, ко је крив за бројне афере, зашто медији из суседних општина добијају толико новца из нашег буџета, зашто није смењена директорка Центра за социјални рад.

Кандидаткиња за народну посланицу Самира Ћосовић каже да је дошло време да се полажу рачуни и да се на ова питања добију одговори.

Листа „Заједно за Пријепоље – Расим Љајић“ нуди 17 предлога за решавање проблема међу којима су и изградња канализације, сеоских путева, трафостанице у Виницкој.

Решавањем ових питања створиће се бољи услови за развој привреде, пољопривреде и туризма, привлачење инвеститора са различитим пословним идејама. На тај начин ће се омогућити останак, али и повратак младих  који су били принуђени да напусте Пријепоље – образложила је кандидаткиња за одборницу СО Пријепоље Тања Свичевић.

Дугорочни циљ ове листе је и да Бродарево од касабе постане град.

Желимо да од Бродарева направимо секундарни центар општине Пријепљоље, а Бродарево ће постати примарни центар свим околним селима. Тај циљ се заснива на институционалној децентрализацији, што подразумева отварање истурених одељења институција из Пријепоља у Бродареву, како би наши грађани уштедели на времену и новцу – каже потпредесдник ИО СДП Пријепоље Армин Мујезиновић.  

План је да све испоставе буду смештене у месној канцеларији у Бродареву, објашњава Хоџић и додаје:

У овој месној канцеларији постоји могућност да једном недељно неке институције, попут Националне службе за запошљавање, представе своје програме и у Бродареву.

Тврдњу да ова влaст није радила у корист свих људи у Пријепољу, Хоџић поткрепљује још једним детаљем.

Подсетићу вас, 120 милиона је овој власти само у прошлој години пропало, однсоно није искоришћено и то у ситуацији када имамо сеоске путеве где не може трактором да се приђе, када имамо катакомбе на улицама и када се гушимо у смећу.

Листа „Заједно за Пријепоље – Расим Љајић“ себе види као водећу снагу у будућој власти, истакнуто је на конференцији. Због тога верују да грађани схватају озбиљност ситуације и важност избора који су заказани за 21. јун. Поручују да су спремни да са коалициним партнерима сличних опредељења и размишљања, преузму одговорност за решавање свих проблема.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

1 Comment

  • DOKTOR , 19/05/2020 @ 16:15

    Zulkefil Sadovic
    Jeste uvredljivo kada vam neko preti da cete biti kaznjeni!Treba se cuvati takvih reci.Moze se nekome nesto desiti pa ce traziti krivca u ovim pretnjama!!!A vec se desavalao da su mom bratu pisane pretnje na njegovim kolima.Secate li se?Jednom je oprosteno.Drugi put nece biti!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *