Ланчаница зауставила дрогу на Потпећком језеру

Ланчаница зауставила дрогу на Потпећком језеру

Медији су јуче пренели вест да су двојица учесника Међународног купа у спортском риболову пронашли дрогу у Потпећком језеру, али то није тачно, кажу организатори такмичења из пријепољског удружења риболоваца. Међутим, у језеру јесте пронађена већа количина супстанце за коју се сумња да је марихуана.

Учесници 22. Међународног купа у спортском риболову „Пријепоље 2023“ су ове године били натпросечно успешни и упецали су преко 300 килограма рибе, али то је једино што је из воде извађено током такмичења на којем су пријепољски риболовци угостили 17 екипа из 15 градова из Србије и Црне Горе, рекли су организатори купа из ООСР „Лим“ из Пријепоља. Вест, коју су јуче пренели бројни медији, изненадила их је, као и бројне госте који су у суботу провели прелепо преподне у дружењу и риболову на Потпећком језеру. Мислили су да је реч о шали док нису видели да се вест дели по друштвеним мрежама и порталима.

Пакете са супстанцом за коју се претпоставља да је марихуана пронашли су, приликом вожње чамцем, тројица Пријепољаца на плутајућој ланчаници за заустављање смећа, која се налази на делу језера који територијално припада општини Нова Варош. Један од њих био је полицијски службеник ван дужности, са дугогодишњим искуством, који је одмах по примећивању сумњивог пакета о томе обавестио колеге, које су дошле и извадили га из језера. Како незванично сазнајемо, ради се о већој количини  материје за коју се сумња да је марихуана, запакованој у преко 35 пакета, па се претпоставља да се ради о више од 35 килограма ове дроге.

Подели на мрежама

Повезани чланци