„Лимска књижевна регата 2019“ – Сусрет песника из седам полимских градова

„Лимска књижевна регата 2019“ – Сусрет песника из седам полимских градова

Организатор „Лимске књижевне регате 2019“ и носилац пројекта у Србији је Библиотека „Вук Караџић“ из Пријепоља.

Манифестација „Лимска књижевна регата“ коју реализујемо већ трећу годину, започета у оквиру пројекта „Култура за Европу, Европа за културу“, по програму прекограничне сарадње Србије и Црне Горе, изазвала је велико интересовање и жељу свих учесника да наставимо манифестацију чији је циљ : регионално повезивање институција културе, културних стваралаца и фестивала као и размена културних добара полимских градова, афирмација писане речи и младих песника на овом простору – истиче директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић.

Регата траје два дана.

Седмог новембра одржаће се пригодни програми посвећени песништву аутора из полимских градова у Плаву и Андријевици. А други дан, учесници песничког каравана зауставиће се у Библиотеци „Вук Караџић“ где ће се представити пријепољској публици – каже директорка пријепољске библиотеке.

На овогодишњој регати учешће ће узети 13 песника и песникиња. Међу њима су Раде Бабић и Мевлида Џановић из Пријепоља, Един Смаиловић и Радомир Јокић из Бијелог Поља, Велимир Ралевић из Берана, Давид Лалић, Кристина Бабић, Нађа Дубак из Андријевице, Алија Реџематовић и Калтрина Холти из Плава. Кормилар Треће Лимске регате је Енес Халиловић, приповедач, песник и драмски писац из Новог Пазара. Поред Халиловића гости у Пријепољу ће бити и Горан Ђерић из Београда и Расим Ћелахметовић из Прибоја.

Из Библиотеке „Вук Караџић“ позивају све љубитеље поезије да у петак 8. новембра у 18 сати дођу на песничко вече у галерији Дома културе, а песници ће им се одужити онако како најбоље умеју – песмама о Лиму.

Подели на мрежама

Повезани чланци