Лимски дарови 2022: Саксофон и рибља чорба

Лимски дарови 2022: Саксофон и рибља чорба

За 7. август заказана је манифестација „Лимски дарови“, на којој ће се традиционално кувати рибља чорба и бирати најбољи пријепољски зет и снајка. Организаторке акције обећавају добро дружење на левој обали Лима и позивају све да узму учешће у манифестацији.

Организацију манифестације „Лимски дарови“ су након трогодишње паузе, од прошле године преузеле четири младе жене. Вођене идејом да све оно што вреди треба и сачувати, преузеле су на себе задатак да јој опет удахну живот. Зато им је и подршка свих веома важна, јер је ове године изостала донација Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Друштво Лимски дарови ће манифестацију реализовати из сопствених средстава, уз помоћ спонзора и Туристичке организације Пријепоља, као и других јавних установа. Сви заједно ћемо учинити да ове године дружење на обалама Лима буде незаборавно – каже једна од чланица Друштва Лимски дарови, Драгана Терзић.

И ове године неће изостати препознатљиви садржаји манифестације.

Одржаће се такмичење у прављењу најбоље рибље чорбе. И ове године Пријепољци ће бирати најбољег зета и најбољу пријепољску снајку – каже Дуња Ћуковић.

Жеља организаторки је да одрже њену стару славу, али и прилагоде је укусу млађих људи.

Оно на шта смо посебно поносни ове године је да ћемо довести познату групу из Србије која се зове „Sax ‘n’ Groove”. То су саксофонисти који ће употпунити овај догађај на мало другачији начин него прошлих година. Разлог је што желимо да привучемо што више омладине да нам се придружи и да подржимо неки добар квалилтет музике – прецизира Зелда Ћуковић.

У току је пријава екипа за кување рибље чорбе, које ће трајати до 5. августа.

До тада ћемо примати пријаве путем друштвених мрежа и телефона. Што се тиче Меморијалног турнира у Бич волеју „Радомир Лале Морачанин“, длучили смо да га померимо за септембар због високих температура – каже Милена Цмиљановић.

Манифестација Лимски дарови први пут је одржана 2005. године, а идејни творци били су Милан Цмиљановић и Еско Чичић.

Подели на мрежама

Повезани чланци