Лоша епидемиолошка ситуација у Пријепољу – За пет дана 48 новооболелих

Лоша епидемиолошка ситуација у Пријепољу – За пет дана 48 новооболелих

Најгора епидемиолошка ситуација у Златиборском округу тренутно је у Пријепољу, што показују подаци које смо добили од Завода за јавно здравље Ужице, по којима је за пет дана у Пријепољу забележено 48 нових случајева инфекције корона вирусом. У Србији је у претходна 24 сата од последица заразе корона вирусом преминула једна особа, док је потврђено 314 нових случајева инфекције, најновији су званични подаци Министарства здравља.

Како je за Телевизију Форум и портал Форуминфо потврдила портпаролка Завода за јавно здравље Ужице др Катарина Ристовић у периоду од  21. до 25. октобра највише потврђених случајева у Пријепољу забележено је у петак, када је на Ковид 19 било позитивно 16 особа. У суботу их је било 9, у недељу 13, четвртак 7, док су у среду, 21. октобра, на корона вирус биле позитивне 3 особе.

Према подацима ужичког Завода за јавно здравље од почетка епидемије у Пријепољу је корона вирусом инфицирано 288 особа.

Oд 6.503 особе, тестиране у Србији у последња 24 сата, на корона вирус позитивна је 341-а, што је за 273 мање у односу на претходни дан. Од последица инфекције преминула је једна особа, укупно 793 од почетка епидемије.  

Број хоспитализованих особа и даље расте. На болничком лечењу налази се 768 пацијената, док је на респираторима њих 39, што је за 13 више у односу на претходни извештај.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *