Магија речи у пријепољском Дому културе

Магија речи у пријепољском Дому културе

У Дому културе у Пријепољу одржана је књижевна радионица креативног писања под називом „Магија речи“, намењена ученицима и ученицама средњих школа. Циљ радионице је био да пружи подршку онима који су заинтересовани за поезију и прозу али и да прувуче њихове вршњаке.

Радионица је одржана у организацији Књижевног клуба Дома културе Пријепоље на идеју његове секретарке Софије Бајовић, рекао је предавач Јован Милановић, професор српског језика и књижевности, критичар, песник и приповедач. Он каже да је циљ радионице био да представи специфични књижевни језик, који је посебно интересантан у поезији, у којој је стилизован и магичан. Отуда и назив радионице.

Радионица је била отворена за све а највише су јој се одазвале средњошколке. Неке су се већ опробале у писању, а сви гаје љубав према писаној и изговореној речи.

Милановић је истакао да је таленат важан, али је и код писања пресудан велики труд и рад, као и читање. У младости многи почну да пишу али то касније нестане, јер је потребно доста усавршавања и рада на себи. У том периоду је најважнија улога наставника српског језика и књижевности, који могу надарене ученике и ученице усмерити у правом смеру, а то се данас своди најчешће на лични ентузијазам, каже Милановић. Циљ радионице, која је прва од планираних, је да привуче пре свега млађу популацију, па из Књижевног клуба позивају све младе људе који пишу да се учлане у овај клуб и да заједно покрећу и организују различите књижевне пројекте.

Подели на мрежама

Повезани чланци