Манифестација „Мед је лек за дуг век“ 17. пут у Пријепољу

Манифестација „Мед је лек за дуг век“ 17. пут у Пријепољу

Међународна изложба меда, производа од меда и пчеларске опреме под називом „Мед је лек за дуг век“ биће одржана у суботу 6. августа на платоу испред Дома културе Пријепоље. Отварање је заказано за 10 часова, а ове године очекује се учешће више од 25 излагача из Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине. Изложба ће бити и продајног карактера.

Манифестацију „Мед је лек за дуг век“Удружење пчелара Пријепоље организује  већ 17. годину за редом. И ове године ће, поред локалних пчелара, окупити бројне излагаче из окружења што манифестацији даје међународни карактер.

Имамо неколико излагача из Босне и Херцеговине, конкретно из Рудог, имамо из Пљеваља, односно Црне Горе, из Чачка, Краљева, Крагујевца, Раче.Отприлике тај број се сваке године креће између 20 и 30 излагача, што пчелара, што произвођача опреме – каже председник Удружења пчелара Пријепоље Мирсад Хоџић.

За све посетиоце који у суботу дођу на плато Дома културе организатори најављују богату понуду на штандовима, с обзиром да је ова година за пчеларе била нешто боља у односу на претходне.

Ова година јесте мало боља него претходне. Поготово је обећавао сам почетак пчеларске сезоне, а ту мислим на воћну пашу, прву ливадску пашу која је била баш добра, багремова такође. Касније је суша учинила своје па је ливадска паша мало затајила, али је зато сунцокрет ове године дао фантастичан принос. Углавном, једна сезона која може да добије прелазну оцену – каже Хоџић.

И ове године подршку је пружила Туристичка организација Пријепоље, која и кроз овакве манифестације види могућност промоције наше општине на туристичкој мапи Србије.

С обзиром да је квалитет меда са ових наших простора изузетан, што је кроз време и доказано, свака тегла меда која изађе из Пријепоља и прода се ван Пријепоља је наша робна марка и самим тим представља наш град – каже вршитељка дужности директорке Туристичке организације Пријепоље Драгана Вараклић.

Уз подршку компаније Ес Комерц биће организовано и предавање за пчеларе које ће одржати проф. др Небојша Недић. Тема је органско пчеларење. Као и сваке године програм ће својим кореографијама употпунити малишани Предшколске установе „Миша Цвјовић“.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци