Мањи монтажни објекти – одобрење за постављање или принудно уклањање

Мањи монтажни објекти – одобрење за постављање или принудно уклањање

Власници рекламних паноа, билборда, киоска, башти угоститељских објеката и других мањих монтажних објеката који немају одобрење за њихово постављање, били су у обавези да прибаве дозволе или уклоне објекат. За оне који то нису урадили, ускоро ће се приступити принудном уклањању.

На територији општине Пријепоље комунална инспекција евидентирала је 234 мања монтажна и друга објекта која су у власништву 144 лица. Само три власника имала су одобрење за њихово постављање. Осталима, односно 141 власнику, истекао је рок за прибављање одобрења надлежног органа. То је била једна од опција да сачувају своје објекте, друга је била да објекте уклоне сами. Ако ништа од овога нису урадили, објекти ће бити уклоњени принудним путем, за шта је општина Пријепоље већ расписала јавну набавку за извођење ових радова, чија је вредност процењена на нешто више од 1.249.000 динара.

Комунална инспекција Општинске управе општине Пријепоље је до 15. августа успоставила свеобухватну евиденцију мањих монтажних објеката на територији општине Пријепоље. Евидентирано је 118 рекламних паноа, ознака и паноа за лепљење умрлица, 35 киоска, 21 башта угоститељских објеката, пет пултова и тезги за излагање и продају робе, 37 расхладних уређаја, седам билборда, један објекат за забаву и још 10 мањих монтажних објеката. Од 144 власника ових објеката, пет је непознато.

Одлуком о постављању и уклањању привремених објеката дефинисано је да се решење о одобрењу постављања киоска издаје на рок од пет година, за баште, пулт-тезге, апарате за забаву или припрему хране од три месеца до једне године. За постављање билборда, рекламних паноа решење о одобрењу се издаје на рок од једне до пет година, расхладних уређаја од четири месеца до годину дана, док је за постављање спортских и рекративних објеката рок до пет година.

Подели на мрежама

Повезани чланци