Матија Љујић: Конкуренција у Белененсесу јака, што ме тера да будем још бољи (ВИДЕО)

Матија Љујић: Конкуренција у Белененсесу јака, што ме тера да будем још бољи (ВИДЕО)

Матија је прве фудбалске кораке направио у Полимљу након чега је тренирање наставио у фудбалској школи Партизана. Наступао је за „Партизан“ и „Телеоптик“, пола сезоне је провео у Лучанима, да би почетком 2015. постао члан београдског „Рада“, али никада није добио праву прилику. Оно што му нису дозвољавали да покаже у домаћем првенству он је показао у иностранству, захваљујући Андрији Калуђеровићу, са којим био саиграч у „Раду“, „Жалгирису“ и „Велингтону“.

Матија каже да је у „Жалгирису“ имао одличне услове за игру али да лига не прати квалитет клуба. Након литванске, одлази у аустралијску „А лигу“ где је наступао за „Велингтон Феникс“. Услови су били одлични, атмосфера и стадиони попут оних у најјачим европским лигама, али када му је стигала понуда из Поругалије није се размишљао ни једног тренутка, каже Матија, јер никад пре није играо у тако јакој лиги. У клубу је окружен одличним саиграчима и конкуренција за стартни тим је велика али га то додатно мотивише да тренира и напредује.

Португалија и Лисабон су прелепи, каже Матија, и задовољство је тамо живети, али када прича о плановима за будућност не може да не помене Нови Зеланд и Велингтон, у којем је боравио пола године. Жеља му је да игра у Европи у наредном периоду, али би се вратио у Аустралију или Нови Зеланд да тамо заврши каријеру.

„Белененсес“ је првенство завршио на деветом месту а велики број нерешених резултата и неколико прокоцканих утакмица коштали су екипу шансе да наступи у Европи. Ако се задржи овогодишњи састав и атмосфера у клубу наредне сезоне се може направити бољи резултат, каже пријепољски фудбалски интернационалац.

Подели на мрежама

Повезани чланци