Матуранти и матуранткиње Пријепољске гимназије прославили последњи дан наставе

Матуранти и матуранткиње Пријепољске гимназије прославили последњи дан наставе

Матуранти и матуранткиње Пријепољске гимназије прославили су данас уз песму и игру у дворишту школе завршетак редовне наставе. Генерацију, која је бележила бројне успехе на такмичењима и покретала разне хуманитарне акције, очекује још екскурзија и полагање матурских испита, након чега ће већина њих полагати пријемне испите на жељеним факултетима.

Два одељења друштвено-језичког смера и по једно одељење математичког и рачунарског смера обележили су завршетак школовања у Пријепољској гимназији. Много емоција, успомена и знања стало је у четворогодишње образовање још једне генерације која је осим градива у школи усвајала исправне вредности и врлине. Након игре и прославе, пред већином гимназијалаца и гимназијалки су важне одлуке и планови о наставку даљег школовања.

За разредне старешине који су у претходне четири године били уз своје ђаке и у проблематичним ситуацијама и када су низали успехе, крај није лак, али верују да испраћају генерацију која ће умети да се бори кроз даљи живот.

Верујем да су наши драги ђаци решили довољно једначина и неједначина, урадили довољно писмених задатака и вежби и да умеју даље да се боре у свом животу. Ја им желим у име свих нас сву срећу у животу – поручила је професорка српског језика Милена Марјановић која је водила одељење IV-1.

Ова генерација је имала, ту да кажем несрећу, да их је у првом разреду дочекала корона, тако да смо имали неке посебне услове и ми и они током њиховог школовања у нашој Гимназији. Била је веома успешна генерација, имају изузетне резултате и на такмичењима и покретали су многе хуманитарне и еколошке акције и веома се поносимо њима. Надам се да ће упсати жељене школе и да ће и даље остати вредни, добри и хумани људи – истакла је директорка Пријепољске гимназије Наташа Лучић.

Матуранти и матуранткиње за два дана полазе на ексурзију, затим их чека полагање матурских испита, а онда са дипломама и сведочанствима крећу путем даљих изазова, жеља и планова. 

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци