Матуранти пријепољске гимназије школске 1955/56 прославили 60 година од велике матуре

Матуранти пријепољске гимназије школске 1955/56 прославили 60 година од велике матуре

Матуранти пријепољске гимназије школске 1955/56 прославили су у суботу 60 година од велике матуре. На обележавању овог великог догађаја појавило се њих 13.оро од укупно 37 колико их је матурирало давне 1956.године.
Овај Јубиларни сусрет од 37 матураната 15.оро није имало срећу да доживи, па је свечани скуп почео минутом ћутања за преминуле.
Школски час за присутне одржао је директор гимназије у пензији Љубомир Шуљагић, јер једини преживели професор Сулејман Суљо Пашановић због здраствених разлога није могао да присуствује. За овај час градиво које је требало да савладају биле су њихове живоне лекције. Говорили су о свом радном веку, породици али и присетили су се и својих школских дана.
Сматра се да је ово једна од успешнијих генерација која је завршила пријепољску Гиманзију јер је од 37 колико их је матурирало факултет завршило 35.оро. Радни век провели су као професори, лекари, фармацеути, доктори наука и професори факултета како у Србији, тако и у Црној Гори и Босни и Херцеговини.
Предлог генерације матураната 1955/56 општини Пријепоље је и да се на трајни начин обележи име и дело Милана Плескоњића, који је био њихов разредни старешина две године. Па иапк, нису задовољни што из општине још увек нема никавог одговора а и што се овом великом догађају нико од представника локалне самоуправе није присуствовао.

Мирела В.

Подели на мрежама

Повезани чланци