Медијима Форума жена Пријепоља додељена захвалница за допринос у области права на информисање

Медијима Форума жена Пријепоља додељена захвалница за допринос у области права на информисање

Медији Форума жена Пријепоља, Телевизија Форум и портал Форум инфо, добитници су захвалнице за допринос у области борбе за права на информисање и залагање да се у Србији живи достојанственије, а поштовање људских права постане стварност. Признање је уручено новинарки Сари Секулић, сарадници Телевизије Форум, на протесном окупљању „За наша права“, које су поводом 10. децембра, Међународног дана људских права, организовали представници Грађанских иницијатива, Новог оптимизма и Куће људских права.

На платоу испред Филозофског факултета, на Међународни дан људских права, организовано је протесно окупљање под називом „За наша права“. Том приликом организацијама и појединцима уручене су захвалнице за допринос у области права на информисање, права на здраву животну средину, права на изградњу мира, женских права, радних права, права на здравство и образовање и владавину права.

Медији Форума жена Пријепоља, Телевизија Форум и портал Форум инфо једни су од добитника захвалнице за допринос у области  права на информисање. Како су навели у образложењу, захвалница се додељује за неизмеран допринос и залагање да се у Србији живи достојанственије, а поштовање људских права постане стварност.

Признање „Добар пример новог оптимизма“ од ове године носи име Душана Митровић,  једног од оснивача и директора листа „Данас“. Овогодишња добитница је  новинарка Њузмакс Адрија Јелена Обућина, док је новинарки листа „Данас“ Снежани Чонградин уручена награда Куће људских права и демократија за ову годину.

Грађанске иницијативе ове године навршавају 25 година рада а Кућа људких права 10 година постојања. Бројне су околности због којих немају разлога за славље па су, како је истакнуто на скупу,  одлучили да  поводом годишњица славе иницијативе и људе који, све ове године, нису одустали од борбе за људска права.

Подели на мрежама

Повезани чланци