Међународни дан пешачења у Пријепољу – Шетњом до здравља

Међународни дан пешачења у Пријепољу – Шетњом до здравља

Наоружани осмесима, добрим расположењем и понеком флашицом воде  ђаци две школе,  у пратњи својих наставника и наставница,  кренули су преко Равана и Кошевина пут Соколице како би, први пут у Пријепољу, обележили Међународни дан пешачења.

С обзиром да сам ја професорица физичког васпитања дошла сам на идеју да то реализује м и ђацима 5. разреда Основне школе „Владимир Перић Валтер“ у којој такође радим и све се то ради у оквиру редовних обавезних физичких активности које су планом и програмом предвиђени за 5. и 6. разред. Данас сам повела три одељења петог и једно одељење другог разреда Економско – трговинске школе, а ту је и неколико мојих колега и колегиница. То је једна мало дужа шетња до Соколице која ће деци сигурно причинити једно задовољство – каже професорица физичког васпитања Азра Бјелак.

Савремени начин и убрзан темпо живота за последицу има све мање времена за рекреацију. Деца све више времена проводе седећи у столици испред рачунара. За све ово најбољи лек је пешачење што је био кључни разлог за шетњу.

Пешачење је таква физичка активност која благотворно делује на људско здравље и за пешачење не постоји животна доб – истиче Азра Бјелак која свима препоручује свакодневну шетњу у трајању од најмање 30 минута.

Како кажу, потрудиће се да оваква шетња пређе у традицију и да се овакав вид рекреације упражњава што ћешће, а не само један дан у години.

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *