Мерзан Тахировић почео штрајк глађу – Нећу милостињу, хоћу да радим

Мерзан Тахировић почео штрајк глађу – Нећу милостињу, хоћу да радим

Без посла и изневерених обећања Мерзан Тахировић испред зграде општинске управе је од 9 сати јутрос.. У протеклих пет година у ЈКП „Лим“ је био ангажован на повременим и привременим пословима и програмима јавних радова. Пре два дана истекао му је уговор о раду.

До 11. новембра сам радио. Чврсто су ми обећали и председник општине Зиндовић и Самир Тандир и Гачевић да ћу наставити да радим и да ме нико дирати неће. С обзиром да су ме слагали, ја само тражим да радим, нећу милостињу од народа, хоћу да живим од свог рада к’о и други људи што живе. Само тражим од председника да изађе и види ову бруку. Ово је срамота за овај град, једног грађанина, сиромаха који се бори за чист град не могу да запосле. Не тражим компјутер, не тражим канцеларију, метлу и канту не могу да ми дају – револтиран објашњава своју муку Мерзан Тахировић.

Штрајк је пријавио полицији и спреман је да у својој намери истраје до испуњења захтева.

Ћерају ме са степеница, кажу не можеш да сједиш овде. Ђе да се помјерим, ђе? Преш’о сам овамо и нико ме неће маћи, 24 сата сам овде. Нећу да једем, да пијем, нећу да спавам до испуњења мог захтева. Нек види народ каква је општинска власт и општинари – додаје Тахировић.  

Право и правда не иду увек руку под руку. Право је у овом случају можда задовољено, а да ли је и правда?

Подели на мрежама
Новинарка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *