Месец борбе против рака дојке – Пријепоље део акције „Ружичасти октобар“

Месец борбе против рака дојке – Пријепоље део акције „Ружичасти октобар“

Поводом обележавања Ружичастог октобра, месеца борбе против рака дојке, у суботу 8. октобра  ће на платоу Дома културе бити организована акција „Ту смо за вас“. То је прилика да сви заинтересовани поставе питања тиму Саветовалишта за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“ и представницима здравствених институција из Пријепоља.

Подаци показују да је рак дојке водећи малигни тумор у оболевању и умирању жена у Србији.  По броју, од 1.600 жена које годишње изгубе борбу са карциномом дојке, Србија је на првом месту у Европи. Међутим, ако се  на време открије рак дојке је излечив у 90 одсто случајева.

Изласком испред Дома културе у суботу, скрећемо пажњу на присутност болести у нашoј популацији и дајемо подршку превентивном откривању болести. Сви заинтересовани имаће прилику да сазнају колико је важно да бринемо о свом здрављу, да редовно идемо на превентивне и контролне прегледе и живимо најбоље што можемо, не запостављајући здраве стилове живота.

Ружичасти октобар се у многим земљама широм света обележава како би се скренула пажња на значај превенције и рано откривање карцинома дојке.

Акцију заједнички организују Саветовалиште за жене оболеле од рака дојке „Јефимија“, Канцеларија за младе општине Пријепоље и Форум жена Пријепоља.

Почетак акције заказан је за 11:30 сати.

Подели на мрежама

Повезани чланци