Мештани Џурова траже помоћ у санацији пута (ВИДЕО)

Мештани Џурова траже помоћ у санацији пута (ВИДЕО)

Мештани већег дела Џурова траже од локалне самоуправе да им помогне у санацији пута који је потпуно уништило невреме пре десетак дана. До сада су се сналазили како знају и умеју, улажући свој рад и средства, али је сада пут у таквом стању да га не могу сами довести у првобитно стање.

Мештани Џурова, и они који су пореклом из овог села у којем обрађују имања, окупили су се како би јавно затражили помоћ у санацији пута који већ годинама пропада. Стање је било лоше и раније али је невреме, које је пре десетак дана погодило овај крај, на многим местима пут учинило непремостивим за обичне аутомобиле.

До сада су пут одржавали организовањем радних акција. Тракторима би довозили материјал и крпили критична места, копали канале и скретали воду са пута. Али сада су немоћни, каже Слободан Бобан Баковић.

Један део Џурова користи пут преко Залуга, али већи део села је везан за пут преко моста у Бистрици и Кучина. Између је пут којим могу проћи само трактори и теренци. Иако је овде центар месне заједнице која обједињује села Џурово, Кучин и Избичањ, до некадашње зграде школе, у којој је постојао стан за учитеља, радила продавница и била смештена сеоска амбуланта, никада није стигао асфалтни пут, каже Остоја Баковић, и додаје да би било боље да припадају оближњој општини Прибој, јер су тамо сви путеви до сеоских центара асфалтирани.

У овом делу села има повратника из већих градова, који су на породичним имањима изградили нове куће, а, према речима мештана, око 40 домаћинстава је стално насељено док је оних који живе у Пријепољу а и даље одржавају имања или гаје малину знатно више.

Џуровци кажу да је ситуација са макадамским путевима иста и у Кучину и Избичњу, које је, такође, погодило невреме. Председник Месне заједнице Џурово је предао захтев за помоћ локалној самоуправи али још увек није добио никакав одговор. Веле и да су село пре сезоне брања малина обишли представници Општинског већа и обећали насипање пута са 70 кубика материјала. Међутим, малине су обрали, и ускоро ће да беру оно мало шљива што је остало, а ништа није урађено.

Подели на мрежама

Повезани чланци