Мештани села у месним заједницама Гостун и Слатина годинама чекају асфалтирање пута

Мештани села у месним заједницама Гостун и Слатина годинама чекају асфалтирање пута

До места где нас чекају незадовољни мештани села месних заједница Гостун и Слатина, стижемо изрованим путем, који већим делом подсећа на екстремне стазе намењене за џипијаду. Закључујемо да би се свако мање ауто на овом путу распало, што нам потврђује и наш возач Вукоје Драшковић.

У месту Пријесњачко брдо дочекују нас мештани села, огорчени што им ниједно дато обећање за поправку пута до сада није испуњено.

Никад нико није дош’о. Долазиле јесу јагњеће бригаде, кад требају избори обећавају брда и долине. Кад засједну у фотељу нико нас и не види – каже Марко Пулетић и додаје да за њих нико не зна: ни доктор, ни ветеринар, ни електричар …

Његово мишљење дели и Вељко Бојовић и додаје:

Пут је пропао, не може се доћи до школе. Ако неко умре, без камиона не може да се сахрани. Путем за Гостун не може се проћи без рибарских чизама, камиони растурили путеве.

Каже и да таксисти нерадо залазе у њихов крај, долазе само џипови који их у оба правца коштају 2000 динара.

Незадовољство мештана кулминирало је 2016. године када су Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре послали петицију са захтевом за санацију пута, наводећи како се новац ненаменски троши. А било је те године општинским буџетом планирано милион динара за асфалтирање пута Гостун – Заступ – Пријесначе – Пријесначко брдо – Крговића лука, писало је у одговору општине Пријепоље послатом на упит Министарства: који су планови за ову деоницу пута која повезује три села?

Иако изиграни, мештани нису одустајали од свог захтева.

Ишли смо поново 2017., па 2018. године и нема ништа – каже Никола Јанковић и на питање чему се надају, одговара: ничему, како да се надамо кад су нас све слагали. 

Манојле Шћепановић сматра да би за почетак било довољно насипање пута. За један део пута већ је дат новац, каже он и додаје:

Куд су те паре?! Неко је те паре понио, ја другачије не могу да замислим.

Буџетом општине Пријепоље за ову годину планирано је укупно 300 хиљада динара за насипање тампона Пријешњачко брдо – Оштра  стена, Гостун – Заступ и Гостун – Бориковац. Да ли ће овај план бити испоштован и када, лично ће питати председника општине на састанку који су планирали да закажу за следећу седмицу.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

1 Comment

  • Nina , 25/07/2018 @ 02:11

    Sramota zaista! Zasto se trenutna vlast i mesna zajednica ne pozabave ovim katastrofalnim problemom???? Sta treba da narod uradi da bi se neko setio da ti ljudi postoje! Ponizenje za ceo narod koji zivi u naseljima i selima ,obezbedite prvo infrastrukturu gospodo, pa onda sve ostalo. A interesantno da svi cute,zasto nikada mi nece biti jasno. Bio je divan put pre 20-30 godina do skole u Slatini,od tada niko nije ni kamencic pomerio..Devojcica je nedavno poginula na tom putu,tuga.😢

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *