Мештани Томовине и даље без воде и канализације – све фекалије иду у Милешевку (ВИДЕО)

Мештани Томовине и даље без воде и канализације – све фекалије иду у Милешевку (ВИДЕО)

Иако Томовина броји осамдесетак кућа и само је око два километра удаљена од центра Пријепоља, без водоводне и канализационе мреже, њени становници, како кажу, живе као у средњем веку.

Како кажу мештани овог насеља, канализација и водовод су постављени још 2002. године, преведени су преко Милешевке и то је тако стало. Већ 15 година то стоји тако.

Кажу да канализација и вода нису урађени по пројекту и ЈКП „Лим“ неће да нас прикључи на мрежу – каже Миливоје Пантовић, који већ дуго живи у овом насељу.

Поред канализације, велики проблем житељима овог насеља представља и вода.

Када падне киша, вода је мутна као орање. Носили смо у флашама такву воду у општину али они нису реаговали. Када је суша, немамо ни за туширање, ни да оперемо веш. Живимо као пре сто година – револтиран је Живорад Вижлина.

Више не верују политичким обећањима, јер је њихово поверење више пута изиграно.

Ишли смо у општину неколико пута. Обећавали су брда и долине, само да нас скину са дневног реда, да им не досађујемо. Да неки општинар живи овде, давно бисмо добили и воду и канализацију. Пред изборе долазио нам је и председник. Обећао је и  воду и канализацију, па чак и поправку моста, али остадоше само празна обећања – сложни су Витомир Романдић и Живорад Вижлина.

За сада је садржај канализације више од половине домаћинстава овог насеља спроведен постојећим цевима до краја моста, одакле се, уз несносан смрад, излива директно у Милешевку.

Кажу да су им у општини и комуналном предузећу сва врата затворена јер их сматрају дивљим насељем, а са друге стране, не могу да легализују своје објекте, због, како кажу, нерешених имовинско-правних односа.

Ако је дивље насеље, како ја већ 15 година уредно плаћам порез – пита се Витомир.

Мештани сматрају да су преварени јер су и сами новчано учествовали у изградњи постојеће канализације коју комунално предузеће због непланске градње никада није прихватило.

Руководитељка Радне јединице „Водовод и канализација“ Даница Цвијовић каже да Јавно комунално предузеће „Лим“ није градило ту канализацију, да није јасно у чијем је она власништву, па да самим тим ово предузеће није одговорно за њено одржавање.

Шта кажу мештани Томовине погледајте у видео прилогу:


Подели на мрежама

Повезани чланци