Зорана Михајловић: Туризам је звезда водиља развоја Нове Вароши

Зорана Михајловић: Туризам је звезда водиља развоја Нове Вароши

Посету Новој Вароши министарка Зорана Михајловић и министар Вања Удовичић започели су обиласком  радова на путу од Нове Вароши ка Сјеници, прецизније од Браношевца до Златара. Жељу да се уради ова деоница пута дужине од 1 километра, руководство општине Нова Варош изаразило је пре пола године на састанку са представницима Владе Србије. Предузеће Путеви Србије је за ову намену издвојило 115 милиона динара. Радови започети пре месец дана могли би брже да се одвијају, сматра директор ЈП “Путеви Србије“ Зоран Дробњак и додаје да ће њихов завршетак зависити од временских услова и ангажоване механизације.

Делегација се потом преселила у зграду општине. Дочек примерен за једну општину која, како је оцењено, домаћински послује, а захваљујући донацијама и капиталним инвестицијама, прераста у једну модерну општину, констатовао је председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић. Спој традиционалног и модерног најбоље је осликано на штанду жена из Удружења „Стари занати за ново доба“ из Нове Вароши, које су дочекале делегацију.

Шта се урадило и шта би могло још, прецизирано је и на састанку, након кога је организована конференција за медије.

Много смо одмакли у реализацији свих пројеката, попут капиталног пројекта пут Браношевац – Златар, односно, почетак првог километра пута. С обзиром да је Нова Варош стратешки опредељена да се бави развојем туризма, то је једини опстанак и останак наших народа на овим просторима – истиче председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић.

Још једна важна инвестиција планирана је за наредну годину.

Данас смо договoрили да Путеви Србије до краја године ураде пројектно техничку документацију за путни правац Кокин Брод – Јармовац и да идуће године крену радови на том правцу. То значи да ће Златар, Прибојска бања и Златибор бити део једне исте туристичке понуде – каже народни посланик Крсто Јањушевић.

Залагања општине Нова Варош на унапређењу инфраструктире похвалила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Ми можемо рећи да ове године и наредне године оно што ће се радити на одржавању и рехабилитацији путева је вредно близу милијарду динара, преко инвеститора Путева Србије.

Општина Нова Варош урадила је много на питању родне равноправности, а отварање Канцеларије за родну равноправност је само једна од активности која то и потврђује.

Имајући у виду да је то једна од ретких општина која има и Савет за родну равноправност, одборничку женску мрежу и издвојен новац у свом буџету за родну равноправност, Нова Варош је и општина која је потписала Европску повељу .. много тога се скупило у овој општини, а везано је за родну равноправност. Оно што смо чули је и да од седам директора јавних предузећа, пет су жене, говори о томе да се на овом пољу не ради само кроз документа, него се види и у реалном животу. Као председница Координационог тела за родну равноправност Владе Србије, ја сам данас била овде и надам се да ће и друге општине такође следити овај пример – каже Зорана Михајловић.

Нова Варош ће наредне године бити домаћин Међуопштинских омладинских спортских игара. На састанку је било речи и како би  Министартсво омладине и спорта могло да пружи подршку.

Да, помоћи ћемо врло одговорно као Влада одржавање тих игара. Желимо да се реновира и спортска инфраструктура. Сматрам да Нова Варош може да буде поносна на оно што се урадило у претходних пола деценије, где су се изреновирали многи терени и могу одговорно да кажем да Нова Варош данас  није иста општина као пре 5-6 година и да сваки грађанин може да види значајну промену на боље – каже министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Туризам јесте и требало би да остане звезда водиља развоја Нове Вароши, оцењено је на конференцији и поручено да се Златар мора сачувати и привући већи број туриста који ће донети приходе овој општини.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *