Милинко Мићовић: Школски одбор нико није обавестио о адаптацији трпезарије за потребе вртића

Милинко Мићовић: Школски одбор нико није обавестио о адаптацији трпезарије за потребе вртића

На последњој седници Скупштине општине Пријепоље најављено је да би већ у септембру просторије некадашње трпезарије у Основној школи „Владимир Перић Валтер“ могле да приме полазнике Предшколске установе „Миша Цвијовић“. Слично обећање стигло је и на приредби малишана из вртића, поводом почетка облежавања Дана општине Пријепоље. За адаптацију трпезарије, директор школе Милинко Мићовић обавештен је усмено, али никакав писани захтев му још увек није достављен. Сагласност за адаптацију простора школе неопходна је прво од Школског одбора, а потом и Министарства просвете, науке и технолошког развоја па се поставља питање: да ли је обећање дато прерано?

Око 150 малишана налази се на листи чекања за упис у Предшколску установу „Миша Цвијовић“. Већ неко време просторије некадашње трпезарије у Основној школи „Владимир Перић Валтер“ помињу се као простор у ком би, након адаптације, била смештена деца предшколског узраста. Најављено је да би то могло да буде реализовано већ у септембру.

Према речима директора школе, није покренута неопходна процедура да би се ускоро могло приступити било каквој адаптацији, а као прво и основно, о томе није обавештен Школски одбор.

Једне прилике су ме звали из општине да ме питају каква је ситуација. Ја сам рекао да ја као директор не могу да одлучујем шта се издаје од школског простора, то одлучује орган управљања, а то је Школски одбор. За сад, никакав податак нити папир нисмо добили којим би тражили давање сагласности. Шта год касније одлучи Министратво просвете, ми ћемо бити спремни да то прихватимо – каже директор Основне школе „Владимир Перић Валтер“ Милинко Мићовић.

Трпезарија се налази у делу школе који користе ђаци старијих разреда, што значи да би малишани из вртића користили исти улаз са њима, појашњава Мићевић и на листу проблема додаје:

Тамо нема грејања, које је још деведесетих година заледило. То су дозволили да заледи, попуцали су радијатори и систем је затворен. Просторије прокишњавају и ми не знамо на који начин би се то могло отклонити. Нећемо имати после простор за наше матурске вечери и за свечану поделу ђачких књижица. Мислим да ће ту бити отпора и од стране родитеља. Ми тај простор користимо само у летњем периоду, а зими је неупотребљив.

У Предшколској установи „Миша Цвијовић“ у Пријепољу тренутно постоји 39 васпитних група у којима борави око 900 деце, укључујући и обавезне припремне предшколске групе које раде у оквиру основних школа. У просторијама Основне школе „Владимир Перић Валтер“ планиран је смештај за око 150 деце предшколског узраста, што би у великој мери растеретило пребукиране васпитне групе.

Подели на мрежама

Повезани чланци