Министарство за равномерни регионални развој суфинасира изградњу водоводне мреже на Равнама

Министарство за равномерни регионални развој суфинасира изградњу водоводне мреже на Равнама

Министар за равномерни регионални развој Един Ђерлек посетио је општину Пријепоље и том приликом са председником општине Драгом Попадићем потписао уговор о суфинансирању пројекта за унапређење комуналне инфраструктуре у насељу Равне. Решавање деценијског проблема мештана и мештанки Равана, односно изградња водоводне мреже у коју ће бити уложено око 25 милиона динара обећано је до краја године.

Потписивање уговора о суфинансирању пројекта изградње водоводне мреже у насељу Равне и улагање 16,3 милиона динара означило је почетак решавања проблема снабдевања водом за пиће мешатана и мештанки овог насеља, тврде из Министарства за равномерни регионални развој.

У овом насељу имамо на стотину домаћинстава која се налазе на вишим деловима насеља, што ће створити предуслове за изградњу водоводне мреже у нижим деловима у ком се налазе бројне занатлије и предузетници што ће поред унапрећења квалитета живота поспешити развој предузетничког сектора. Свакако да је уговор који смо данас потписали још један показатељ да држава брине о овом делу Србије – истакао је министар за равномерни регионални развој  Един Ђерлек.

Пројекат који се реализује у Пријепољу вредан 25 милиона динара, је међу тридесет пројеката које ово министарство суфинансира у градовима и општинама у Србији. Пројектна документација је завршена, а део средстава ће уложити и општина Пријепоље.

Ми ћемо издвојити око 8 милиона динара да завршимо водовод Равне који се деценију и више спомиње. Грађани ће добити исправну воду за пиће и што је још битније што ћемо ми уз ова средства од Министарства моћи да урадимо још јдан или два сеоска водовода о којима се такође деценијама прича. Само се причало, а ништа се није радило – каже председник општине Пријепоље Драго Попадић.

Наредни кораци су расписивање јавне набавке за извођаче радова који би требало да се заврше за пола године.

До краја године се надамо да ће бити завршенои, што ће јавна набавка и показати. Мислим да ће та врста радова моћи да се изводи и почетком јесени – додаје Попадић.  

Након састанка представници министарства и локалне самоуправе састали су се мештанима и мештанкама насеља Равне, а министру је овом приликом уручен пригодан поклон.

Подели на мрежама

Повезани чланци