Млади пријепољски кошаркаши спремни за завршни турнир

Млади пријепољски кошаркаши спремни за завршни турнир

Кошаркашки клуб „Милешевац“ из Пријепоља у суботу ће бити домаћин завршног турнира „Ф 4“ за пионире. За титулу најбоље екипе Регионалног кошаркашког савеза Западне Србије, осим пријепољских кошаркаша, бориће се и екипе из Пожеге, Ваљева и Чачка.

Кошаркашки клуб „Милешевац“ другу годину за редом добио је прилику да организује завршни турнир, овог пута у конкуренцији пионира, односно дечака рођених 2007. године и млађих.

Ово је, пре свега, за нас велика част што смо добили да организјуемо један овако велики турнир испред кошаркашког савеза Западне Србије. Већ другу годину смо добили прилику да организујемо завршни турнир, ове године за пионире. Прошле године смо се показали као добри организатори, тако да ћемо се ове године потрудити да то подигнемо на виши ниво. Обезбедили смо уживо пренос на ју тјуб каналу захваљујући ЖКК „Милешевка“ која је обезбедила сву ту пратећу опрему, коју могу да користе и остали клубови – каже председник КК „Милешевац“ Игор Голубовић.

За завршни турнир бориле су се 32 екипе. Право да играју у Пријепољу изборили су „Младост“ из Чачка, „Ваљевски“ из Ваљева, екипа „Пожеге“ као и домаћи кошаркаши „Милешевца“, који су сезону завршили на првом месту, без иједног пораза.

Најзаслужнији за те резултате је тренер Његош Новковић који је водио ту селекцију. Ми смо ту били да им помогнемо у организационом смислу, да им испред клуба обезбедимо све што треба – истакао је Голубовић.

Највећи допринос, ипак, су дали сами играчи који спремно дочекују почетак турнира.

Били смо први на табели у пионирској конкуренцији. Следи нам завршни турнир на коме прву утакмицу играмо против „Пожеге“. Очекујемо да ћемо ту утакмицу добити и пласирати се у финале где би снаге одмерили са победником другог полуфинала. С обзиром да смо све утакмице у овој сезони добили, очекујем да ћемо победити и ту утакмицу – каже члан екипе „Милешевца“ Павле Јовановић.

Оптимиста је и капитен екипе Павле Дучић.

Против „Пожеге“ очекујем победу. Наравно, даћемо све од себе. Трудимо се, тренирамо. Иза нас је одлична сезона. Завршили смо је на првом месту без иједног пораза. Нисмо играли против екипа из Чачка и Ваљева, али надамо се да ћемо имати шансу да их победимо. Даћемо све од себе и нећемо одустати – каже Павле Дучић.

Домаћи терен могао би да  буде предност за младе пријепољске кошаркаше.

Драго нам је што ћемо поново играти у нашој сали и пред нашом публиком као и прошле године. Очекујемо велики број наших другара из других тимова да дођу да нас подрже – каже Павле Јовановић.

Подршку очекује и капитен Дучић.

Позвао бих све наше суграђане да дођу у салу Пријепољске гимназије у суботу да нас подрже, јер нам је потребна њихова помоћ како би успели да освојимо турнир – поручује Павле Дучић.

Турнир у сали Пријепољске гимназије почиње у 11 сати првом полуфиналном утакмицом између „Милешевца“ и „Пожеге“. Друго полуфинале је у 13 сати, а састају се „Ваљевски“ и „Младост“ из Чачка. У 15.30 сати планирана је утакмица за треће место, док ће финална утакмица бити одиграна у 17 сати.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци