На модној ревији ђаци Техничке школе показали свој таленат

На модној ревији ђаци Техничке школе показали свој таленат

Модна ревија, коју Техничка школа организује од 2011. године, је била прилика да се прикажу модели који су представљали Техничку школу на Републичком такмичењу у Суботици, где су освојили прво место, али и комади одеће које су ђаци, по плану и програму, урадили током школске године.

Морамо да се похвалимо добром сарадњом Техничке школе са компанијом „Трендтекс“ и Кластером текстилаца  који су доста помогли у школовању новог занимања „модни кројач“ по дуалном моделу образовања. На ревији смо представили моделе  које су сашили ђаци наше школе, а они ће, такође, представити моделе ових компанија који су рађени у овим фирмам – рeкла је председница Актива текстилне струке у Техничкој школи Славица Вукашиновић и позвала будуће средњошколце, који се још нису одлучили шта дас упишу, да им ученици Техничке школе буду узор.

У име локалне самоуправе присутне је поздравила председница Скупштине општине Пријепоље Стана Марковић која је честитала ученицима завршетак још једне школске године и пожелела пуно успеха у будућем раду.

Да би ученици и ученице, уз теоријско, могли да стекну и практично знање омогућили су представници Кластера текстилаца Пријепоља и компанија „Трендтекс“, која кроз реализацију дуалног модела образовања, увек радо помаже локалној заједници и подржава овакве акције.

Ми смо увек окренути младима, подржавамо и одбојкашки клуб који носи наше име. Такође подржавамо пројекат дуалног образовања кроз који видимо могућност да младе људе  укључимо у будући рад компаније. Покушавамо да младим људима омогућимо све услове за рад  који имају код нас. Желимо да схвате шта значи то занимање за које су се определили  и да у будућности направе искорак у својој каријери – истакао је заменик директора компаније „Трендтекс“ Бенјамин Хаџалић.

Специјалне гошће на модној ревији биле су одбојкашице „Трендтекса“ које су носиле моделе компаније чије име носе. Највише пажње, ипак, привукле су најмлађе манекенке, девојчице из вртића „Наша радост“ ПУ “Миша Цвијовић“ које су на ревији носиле моделе тексас хаљина које су шиле ученице другог разреда смера „модни кројач“ и које је Техничка школа поклонила вртићу.

Осим вештина у текстилству ђаци Техничке школе показали су овом приликом таленат за рецитовање и музику, а догађај је, песмом, употпунио певач, наш суграђанин Млађен Тошовић.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *