Могу ли се дивље депоније трајно уклонити, и где онда са смећем?

Могу ли се дивље депоније трајно уклонити, и где онда са смећем?

Како би лоцирали и мапирали колико заиста дивљих депонија има у нашој општини, представници локалне самоуправе организовали су састанак са председницима Савета месних заједница и представницима удружења која се баве заштитом животне средине. Циљ је да се створи увид у проблем и основа за конкурисање код различитих донатора за пројекте санације ових депонија.

Председници Савета 30 месних заједница на састанку су изнели проблеме са одлагањем отпада у својим срединама, и добили задатак да на територији коју покрива њихова месна заједница попишу и лоцирају дивље депоније.

Евиденција од 22 дивље депоније са 90 тона отпада коју су представници општине Пријепоље проследили Министарству заштите животне средине, је само база за креирање свеобухватне студије решавања овог проблема, рекао је Дино Башовић, члан Пројектног тима за екологију општине Пријепоље.

У локалној самоуправи наводе да ће санација дивљих депонија бити дугорочан процес постепеног смањивања и чишћења сметлишта, а представници Савета сматрају узалудан, ако се не понуде трајнија решења за одлагање отпада и подигне свест грађана и грађанки о очувању наше животне средине.

Изјаве саговорника погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *