“Мостови Балкана” – 13. Смотра изворног народног стваралаштва

“Мостови Балкана” – 13. Смотра изворног народног стваралаштва

Након паузе од годину дана, због епидемије корона вируса тринаеста Међународна смотра народног изворног стваралаштва „Мостови Балкана“ почела је 1. августа најавним концертом на платоу Дома културе. Манифестација је ове године окупила фолклорне ансамбле, певачке групе и инструменталисте из Србије и земаља у окружењу који су пред одлазак на централну свечаност на Јабуци, дефиловали пријепољским улицама.

Мостови Балкана је манифестација посвећена одржању традиције изворног народног стваралаштва и јачању културних веза међу земаљама Балкана. Иако је епидемиолошка ситуација смањила број учесника на манифестацији, организатори су задовољни одзивом и квалитетом ансамбала који ће се ове године представити.

Дефилеом улицама Пријепоља, уз пратњу трубачког оркестра Ивана Ђенадића из Нове Вароши, чувари народног изворног стваралаштва из Северне Македоније, Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Србије представили су изворно стваралаштво свог краја.

Након дефилеа, учесници ће се представити на централној свечаности на Јабуци , а овогодишња Смотра одржава се у организацији Дома културе, под покровитељством општине Пријепоље и Министарства културе и информисања.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци