На годишњицу смрти Драгомира Малешића: Белег за вечност

На годишњицу смрти Драгомира Малешића: Белег за вечност

Овом збирком поезије породица је аутору подигла споменик вреднији од споменика у мермеру, камену или бронзи, речено је на промоцији.

Када сам узео његову књижевну оставштину и погледао, признајем да ја нисам ништа урадио. Малеша је све сам урадио. Он је ту своју књигу живота довео до краја заиста маестрално – рекао је на промоцији књиге поезије  “Неко ме у потаји бере“, песник, добитник бројних књижевних награда, Слободан Вучинић, кога са Драгомиром Малешићем веже деценијско пријатељство, започето у студенстким  данима 1966. године.

Први заједнички наступ имали су на „Лимским вечерима поезије“ у Прибоју 1971. године, када је Малешић добио једну од победничких награда, а последњи прошле године на песничкој манифестацији “Лимска песничка регата“.

Малешићу, који за живота није објавио ни један свој стих, постхумно биће објављене још две књиге. Како је рекао, такође близак пријатељ, Милан Цмиљановић, у наредне две године из заостваштине Драгомира Малешића биће објављена књига афоризама и епитафа, илустрована његовим цртежима и фотографијама његових скулптура и књига репортажа, осврта и коментара које је објављивао у листу „Полимље“, чији је био директор и главни и одговорни уредник.

Подели на мрежама
administrator

Повезани чланци