На Хуманитарној акцији „Добро се добрим враћа“ прикупљена средства за Општу болницу

На Хуманитарној акцији „Добро се добрим враћа“ прикупљена средства за Општу болницу

Хуманитарна акција „Добро се добрим враћа“, коју су организовале  четири девојчице, одржана је на тениском терену у Винограду. Свој допринос дали су спортски клубови, спонзори и грађани и грађанке са циљем побољшања услова на дечијем одељењу и у породилишту  Опште болнице Пријепоље. Више од прикупљених средстава, радује чињеница да су се деца самоиницијативно организовала и изразила жељу да допринесу унапређењу своје друштвене заједнице.

Нађа, Кристина, Николина и Ања, организаторке хуманитарне акције окупиле су своје другаре, спортске клубове и грађане са једним циљем – да обезбеде средства за куповину нових постељина за Дечије одељење и Породилиште Опште болнице у Пријепољу.

Нађа Петрић је упутила спортски поздрав свим присутнима, као и онима који нису били на терену у Винограду, али су подржали акцију.

Вечерас смо се окупили првенствено да се дружимо, а онда и да прикупимо средства којима ћемо помоћи Дечијем одељењу и Породилишту Опште болнице у Пријепољу – истакла је Нађа испред организатора.

Иницијатива девојчица добила је подршку директора Опште болнице, који сматра да ова акција има много већи значај од помоћи овој здравственој установи.

Много ми значи гест ових малих великих људи који су се самоиницијативно организовали да помогну Општој болници, новорођенчади и деци која имају одређене здравствене проблеме и лече се на дечијем одељењу. Они су изразили жељу да кроз ову акцију купе постељину за сву ону децу која ће се лечити, а којих, надам се, неће бити много. Да им тај боравак буде пријатан, удобан, у чистом и новом. Охрабрује ме, такође, што овај гест говори да ће ова деца да постану добри људи, да иду добрим путем, да расту у добрим породицама и то је нешто што охрабрује и дају веру за будућност – рекао је доктор Зоран Дробњак, директор Опште болнице Пријепоље.

Хуманост на делу, а срчаност на терену показали су мали спортисти из одбојкашког клуба „Плеј волеј“, Фудбалског клуба „Полимље“ и Карате клуба „Еуро“. Сви се слажу да им је част што учествују и доприносе овом хуманом чину, као и да им је драго што могу да помогну другој деци.

Прикупљена средства, нешто више од 32.000 динара, биће утрошена за опремање 15 кревета на Дечијем одељењу и 11 у Породилишту. Износ би био већи да су грађани и грађанке Пријепоља у већем броју подржали акцију. А лекција о хуманости и солидарности коју су деца одржала, нема цену.

Подели на мрежама

Повезани чланци