На КОВИД-19 позитивно троје здравствених радника у Пријепољу. Упућена иницијатива за увођење ванредне ситуације

На КОВИД-19 позитивно троје здравствених радника у Пријепољу. Упућена иницијатива за увођење ванредне ситуације

У изолационом одељењу пријепољске Опште болнице тренутно 13 пацијената, од којих је један на респираторима. Преминула још једна особа позитивна на КОВИД-19, а код троје здравствених радника потврђана инфекција.

Још једна особа, са потврђеном инфекцијом корона вирусом, преминула је у Општој болници Пријепоље, потврдио нам је директор др Зоран Дробњак. Од 26. јуна до данас укупно су преминуле четири особе, две из Пријепоља и две из Сјенице. Тренутно је на Изолационом одељењу смештено 13 особа за које се сумња да су заражене корона вирусом или које већ имају позитиван резултат теста, а једна од њих је у тешком стању и на респиратору.

Др Дробњак каже да је зараза тренутно потврђена код троје здравствених радника пријепољских медицинских установа, и да су сви у стабилном стању.

Заштитна и медицинска опрема пристиже редовно али се и брзо троши. Дробњак каже да радује што се људи већ интересују и нуде помоћ, која је добродошла. Апелује на грађане да се придржавају мера превенције како би сачували здравље и олакшали посао здравствених радника.

Пацијенти код којих се сумња на заразу корона вирусом смештају се на Одељење неурологије, које је претворено у изолационо одељење, а уколико су им резултати тестова позитивни и здравствено стање захтева хоспитализацију упућују се у неку од ковид болница или, у случају лакше клиничке слике, на кућно лечење. Tруднице, деца и пацијенти на хемодијализи, шаљу се у болницу „Драгиша Мишовић“ у Београду а у пријепољској болници тренутно се изводе оперативни програми само код хитних случајева и онколошких пацијената.

Дробњак нам је рекао и да је упутио иницијативу општинском Штабу за ванредне ситуације за увођење ванредне ситуације у општини Пријепоље и противепидемиолошких и других мера које ће допринети очувању здравља грађана и грађанки и смањењу притиска на здравствени систем.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *