На модној ревији приказане креације ђака Техничке школе и Кластера текстилаца

На модној ревији приказане креације ђака Техничке школе и Кластера текстилаца

У циљу промоције новог трогодишњег смера Модни кројач, који ће Техничка школа наредне школске године уписати по моделу дуалног образовања, у галерији Дома културе ова средња школа у сарадњи са Кластером текстилаца организовала је модну ревију.

Ревија је отворена моделима које су током ове школске године креирали ученици и ученице текстилног смера Техничке школе.

Професорица предмета текстилне струке, Вања Љујић је представила нови образовни профил по моделу дуалног образовања и изразила задовољство што је иницијатива за његово покретање потекла од локалних привредника.

Модном пистом су затим прошетали радници и раднице фирме Трендтекс, који су понели моделе намењене угоститељству. Приказане су и ђачке униформе које је ова фирма креирала за ђаке ОШ „Светозар Марковић“ у Бродареву, али и модни кројеви, радна и заштитна униформа коју су сашиле чланице Кластера текстилаца.

Овом приликом су изложени текстилни производи појединих чланица Кластера, а ђаци Основне музичке школе у Пријепољу су својим извођењима одушевили бројну публику.

Више у видео прилогу:

 

Подели на мрежама

Повезани чланци