На пријепољском купу у спортском риболову пецао и светски првак Ратко Ристић

На пријепољском купу у спортском риболову пецао и светски првак Ратко Ристић

На пријепољском купу у спортском риболову, одржаном прошлог викенда на Потпећком језеру на Лиму, учествовао је и Ратко Ристић – освајач злата на Светском првенству у категорији мастерса, одржаном у Мађарској 11. и 12. јуна.

Отварање 21. Међународног купа у спортском риболову „Пријепоље 2022“, почело је поздравом за Ратка Ристића, који је освојио прво место у појединачној конкуренцији на Светском првенству у пецању на пловак, у категорији мастерс, за риболовце старости од 55 до 65 година. Првенство је одржано на језеру Маћер поред Сегедина у Мађарској.

Ристић је Чачанин а на пријепољском купу се такмичио као члан екипе Општинске организације спортских риболоваца „Скрапеж“ из Косјерића, за коју наступа дуги низ година.

На пријепољски куп долази већ дуже од деценију. Разлози су љубав према риболову, гостопримство домаћина и лепота Лима. Истакавши да је био пријатно изненађен када је видео да је затворена депонија Стањевине, на уласку у Пријепоље, изразио је наду да ће Лим постати још чистији, а очување животне средине је истако као најважније у човековом животу.

Ристић је до првог места на Светском првенству дошао са три секторска поена – првог дана је био другопласиран а другог дана је освојио прво место у сектору. Укупно је имао 50,9 килограма упецане рибе након два кола такмичења. Српска екипа је освојила четврто место, иза Бугарске, Италије и Француске, а поред Ристића чинили су је и Милан Секулић, Роберт Кишкарољ, Роберт Бицок и Ивица Јовичић.

Фото: Владан Мркушић

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци