На седници Скупштине 3. јула о наградама и признањима Општине Пријепоље

На седници Скупштине 3. јула о наградама и признањима Општине Пријепоље

О добитницима и добитницама Награда и признања Општине Пријепоље, изменама Правилника Скупштине и мреже основних школа одлучиваће одборници и одборнице на седници Скупштине општине Пријепоље, која је заказана за среду 3. јул.

Према предлогу Општинског већа , на седници Скупштине општине Пријепоље одлучиваће се о добитнику Јавног признања за почасног грађанина Општине Пријепоље, за које је ове године предложен председник Србије Александар Вучић, затим о добитницима Награда Општине Пријепоље за које су предложени др Зулкефил Бато Садовић и почасни конзул у Турској Зариф Алп. Разматраће се и додела 7 Захвалница Општине Пријепоље и 63 новчане награде за које су предложени ђаци генерације основних и средњих школа у Пријепољу, носиоци Вукове дипломе, ђаци који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењима, спортисти и спортисткиње који су остварили успехе на државним и међународним такмичењима и добровољни даваоци крви.

Поводом ове тачке огласила се Странка демократске акције Снаџака у Пријепољу наводећи да одборник ове странке неће учествовати у раду седнице јер, како је речено „у ситуацији у којој према свим званичним подацима општина Пријепоље биљежи стаганацију или пад у свим областима, додељивање награде владиним званичницима и Председнику државе за изузетан допринос развоју општине представља увреду за здрав разум свих грађана који живе у нашој општини. Једини који заслужују награде у овом времену су наши успјешни појединци, ученици и спортисти, који ће за свој рад од стране СДА Санџака увијек имати подршку“ – наведено је у саопштењу.

На дневном реду седнице су и измене и допуне Пословника Скупштине, по којима се мењају чланови 53. и 67. тако што се уместо Одбора за родну равноправност, уводи термин Комисија за родну равноправност што је у складу са Законом о родној равноправности. Такође, мења се и члан 84. тако што се на предлог председника Скупштине самосталним одборницима за расправу по тачкама дневног реда може доделити и време дуже од једног минута.

Одлучиваће се и о изменама мреже Јавних основних школа, тачније о укидању издвојеног одељења ОШ „Владимир Перић Валтер“ од 1. до 4. разреда у Џурову и издвојеног одељења ОШ „Свети Сава“ од 1. до 4. разреда у Косатици јер нема ђака који би похаћали та одељења. Истом Одлуком предложено је отварање два нова издвојена одељења од 1. до 4. разреда у Горњим Страњанима у оквиру ОШ „Светозар Марковић“ из Бродарева и издвојеног одељења ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ у Мијанима. Тако ће у Пријепољу о наредној школској години бити седам основних матичних школа и 30 издвојених одељења и једна Основна музичка школа.

Подели на мрежама

Повезани чланци