Национални дан давања – Давањем заједно стварамо бољу будућност

Национални дан давања – Давањем заједно стварамо бољу будућност

Национални дан давања је установљен на иницијативу Српског филантропског форума и 2018. године је први пут обележен 9. октобра, на дан рођења Михајла Пупина, великог српског иноватора и филантропа. Установљен је са идејом да се промовише култура давања, скрене пажња јавности на неки проблем у друштву и прикупе средства за системску подршку одабраном друштвеном проблему.

Тема овогодишњег Националног дана давања је унапређење услова основношколског образовања у 60 школа широм Србије што подразумева набавку иновативних наставних средстава која ће побољшати квалитет наставе и омогућити ђацима да стичу знања у корак са савременом технологијом.

Значајне донаторске кампање покренуте су и у нашој локалној заједници. Једна од њих је кампања ТВ Форум у којој је за месец дана прикупљено 183 676 хиљада динара, од 474 хиљаде колико је неопходно да модернизујемо своју опрему, како бисмо остали у кораку са временом и производили још квалитетније садржаје. Међу донаторима су бројни грађани и грађанке Пријепоља, али и других градова широм Србије, успешни привредници са локала и бројни пријатељи наше куће. Свима њима дугујемо захвалност јер су препознали наш једанаестогодишњи труд и рад.

До краја кампање остао је још 21 дан, а ваша подршка нам је и даље неопходна. Донирати можете на сајту донације.рс или уплатом на наш жиро рачун : 105-2241595-60

За лечење две девојчице пореклом из Пријепоља потребна су средства за лечење. Трогодишња Хелена Гавран оболела је од тумора мозга. За лечење у Паризу потребно је 545 хиљада евра, које породица није у могућности сама да обезбеди. Хелена је већ смештена у клинику у Паризу, али је потребно да се сав новац за Хеленино лечење уплати у року од два месеца.

Двадесет трогодишњој Анастасији Гавриловић пореклом из Пријепоља је након дијагностификоване акутне лимфобластне леукемије урађена трансплантација коштане сржи у болници у Истанбулу. Донор је била њена мајка, чије су здраве матичне ћелије потпуно замениле нездраве. Међутим, потребно је још новца за наставак лечења јер су након операције настале компликације такозване „калем против домаћина опасне по Анастасијин живот.

Зато будимо хумани јер наше мало, некоме значи много.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *