Нацрт буџета за 2020 годину: Мање новца за здравство и путеве, више за туризам и животну средину

Нацрт буџета за 2020 годину: Мање новца за здравство и путеве, више за туризам и животну средину

У односу на ову годину, приметно је увећање средстава за програм заштите животне средине за 15 милиона динара и планирано је да износе 22 милиона 100 хиљада динара.

Повећање је планирано и за програм развоја туризма за око 3 милиона 730 хиљада динара и износе близу 19 милиона динара.

За програм здравствене заштите у 2020. години планирано је само пола милиона динара, што је 31 пут мање него у овој години када су износила 15 милиона 490 хиљада динара.

За 8 милиона динара умањена су средства за програм Комунална делатност и предлог је да она у наредној години износе око 85,5 милиона динара.

Средства за пољопривреду остала су на нивоу овогодишњих и износе 27 милиона 100 хиљада динара.

За програм саобраћаја и саобраћајне инфраструктуре за наредну годину планирано је укупно 237 милиона динара, што је за 78,5 милиона мање него ове године.

За путеве за које нису потписани анекси планирано је 11 милиона 578 хиљада динара. Међу њима су радови на санацији и поправци пута Коловрат-Сељашница – 5 милиона 290 хиљада динара, за поправку и одржавање   путева у  Бабинама планирано је 3 милиона динара и рехабилитацију постојећих јавних путева у Бродареву и Гостуну милион 300 хиљада динара.

За неизвршене уговоре, планирано је близу 40 милиона 650 хиљада динара.

У оквиру ове ставке највише је планирано за пут Коловрат – Сељашница 15 милиона динара, за услуге стручног надзора над пројектовањем и извођењем грађевинских радова на реконструкцији моста у Шарампову планирано је 4 милиона 800 хиљада динара, за извођење радова на  изградњи јавне расвете на релацији Коловрат – Жунића поток и Жунића поток –раскрсница  Рикавци 3 милиона 270 хиљада динара и за израду пројектно техничке документације за санацију и рекултивацију несанитарне депоније „Стањевине“ 2 милиона 100 хиљада динара.

За десет јавних набавки поднет је захтев за заштиту права, а међу њима је извођење радова на рехабилитацији,  поправци и одржавању постојећих путних праваца у Каћеву и Хисарџику за које је планирано 4 милиона 900 хиљада динара, за рехабилитацију,  поправку, санацију  и одржавање постојећих улица у Бродареву 4 милиона динара, и у истој месној заједници за рехабилитацију,  поправку, санацију  и одржавање постојећих путева 5 милиона динара.

У току је седам јавних набавки за које је буџетом планирано близу 12,5 милиона динара.

У 2020. години општина Пријепоље планира да са 40 милиона динара финансира израду пројектне документације, водовода  на Равнама 10 милиона динара, канализацију у Бродареву 7 милиона 100 хиљада динара, за реконструкцију водовода на Јабуци  и Каменој Гори по  6 милиона динара, пут Раишњево – Пријепоље 5 милиона динара, водовод у Хисарџику 4 милиона динара.

Од средства за социјалну заштиту у укупном износу од 41 милион 800 хиљада динара, која су на нивоу прошлогодињих, највише је планирано за персоналне асистенте 8 милиона 500 хиљада динара, за превоз ученика средњих школа 8 милиона 400 хиљада динара, за ученичке стипендије и вантелесну оплодњу по 6,5 милиона динара, накнаде породиљама 6 милиона динара. Најмање је планирано за помоћ Ромској деци, тек 200 хиљада динара.

Рад 30 месних заједница биће финансирано са 11 милиона 895 хиљада динара.

Своје примедбе и сугестије на предложени буџет заинтерсовани могу послати на мејл одељења за буџет и финансије, које  ће 5. децембра у малој  сали Дома културе са почетком у 10 сати на отвореном састанку представити текст Нацрта одлуке о буџету.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *