Нацрт Плана развоја општине Пријепоље на јавној расправи

Нацрт Плана развоја општине Пријепоље на јавној расправи

У оквиру јавне расправе о Нацрту Плана развоја општине Пријепоље за период од 2022. до 2029. године одржан је отворени састанак на ком су представници локалне самоуправе, координационих тимова и сви заинтересовани грађани и грађанке могли да изнесу своје сугестије и препоруке за побољшање предложеног Нацрта. План представља кровни документ развојног планирања у ком су препознате потребе локалне заједнице и дефинисани правци будућих инвестиција.

Израду овог стратешког документа општина Пријепоље започела је у децембру прошле године и једна је од три локалне самоуправе у Србији која уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе у оквиру пројекта „Локална самоуправа за 21. век“ спроводи овај процес.

У овом периоду смо имали многобројне састанке, како консултативне, тако и са тематским групама и ово је завршна фаза израде Плана развоја за наредних седам година. Ово је веома значајан плански документ најширег обухвата. На данашњем отвореном састанку ће бити презентован целокупан рад и све оно што смо прошли кроз анализе тренутног стања, дефинисање приоритетних циљева, мера и активности развоја општине Пријепоље. Још данас ће моћи да се дају предлози и сугестије свих заинтересованих на Нацрт овог Плана –  рекла је координаторка пројекта у Пријепољу и чланица Општинског већа Душка Бајић.

Након јавне расправе, Нацрт Плана наћи ће се пред Општинским већем, а након тога и пред одборницима  и одборницама Скупштине општине Пријепоље. План предвиђа оптимистичну визију општине, представљену на почетку овог документа – да је Пријепоље еколошки здрава и безбедна животна средина, општина са развијеном руралном економијом, богатом туристичком понудом, привредни центар са погодним амбијентом за живот и рад свих грађана, место квалитетног животног стандарда где је заустављен процес миграција становника. Колико је све ово реално и остварљиво видеће се у наредних седам година.

Подели на мрежама

Повезани чланци