Награде за најбоље ђаке и студенте

Награде за најбоље ђаке и студенте

За ученике и ученице основних и средњих школа, као и студенте и студенткиње из Пријепоља који током школовања постижу запажене резултате, општина Пријепоље расписала је јавни позив за доделу једнократних новчаних награда за 2021/22 годину. За награде талентованим студентима из буџета општине је ове године издвојено 4.200.000 док је за ђаке основних и средњих школа укупан фонд награда 2.200.000 динара.

Да би талентовани ученици и студенти остварили право на награду неопходно је да један од родитеља има пребивалиште на територији општине Пријепоље и да се школују у акредитованим образовно-школским установама. Да су у школској 2021/22. години били редовни ђаци  7. и 8. разреда основне школе, односно ученици од 1. до 4. разреда средње школе и постигли одличан, врло добар или добар успех. Да су носиоци дипломе „Вук Карaџић“ и да су освојили једно од прва три места на окружном, међуокружном, републичком и међународном такмичењу у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије или да су освојили једно од прва три места на републичком такмичењу у организацији других министарства, савеза или друштава.

За новчане награде могу конкурисати и студенти друге и виших година основних академских студија и дипломских студија са просечном оценом изнад 8.50, који су први пут уписану у ту акaдeмску годину и који немају више од 26 година старости.

Тиме желимо да помогнемо младим људима који улажу у себе и своје знање, да им дамо до знања да примећујемо њихов рад. Мислим да су то људи који једини могу да изведу Србију на прави пут. Да једино уз њихово знање уз њихов останак на овим просторима можемо да помогнемо овој земљи и да буде много лепше место за живот у будућности – каже председник Општине Пријепоље Владимир Бабић.

Све неопходне обрасце и информације о конкурсу могу пронаћи у просторијама услужног центра или сајту општинске управе, а пријаве се подносе до 21. новембра. 

Подели на мрежама

Повезани чланци