Најгори дан у Пријепољу од почетка пандемије – 47 заражених

Најгори дан у Пријепољу од почетка пандемије – 47 заражених

Пораст броја нововоболелих се наставља. У претходна 24 сата  позитиван тест на корона вирус у Пријепољу је добило 47 особа, што је највише регистрованих случајева заразе у једном дану од почетка пандемије Ковида-19. У Златиборском округу, у истом временском периоду, потврђено је 455 нових случајева инфекције.

Са 47 новозаражених у последња 24 сата, што је дупло више у односу на претходни дан, Пријепоље прати Ужице – где је позитиван тест на корона вирус добило 135 особа, Пожегу – где су регистроване 53 новооболеле особе, и Прибој – са 51 зараженом особом. Следи са Бајина Башта са 44 новоинфициране особе, Ариље са 33, Нова Варош са 31, Косјерић са 25,  Чајетина са 21 и Сјеница са 15 нових случајева инфекције корона вирусом.

Од почетка епидемије позитиван тест на корона вирус у Пријепољу добила је 4.051 особа, док је у Златиборском округу укупно забележено 40.496 случајева заразе.

У ковид амбуланти пријепољског Дома здравља у среду је обављено 140 прегледа – 72 особе на преглед су дошле први пут, док је 68 обавило контролни преглед.

Пет пацијената је након прегледа упућено на болничко лечење у Ковид одељење пријепољске болнице, где се према најновијим информацијама из Здравственог центра Ужице налазе 34особе, од којих су 32 позитивне. Према данашњем извештају, три пацијента су на респиратору, за разлику од јучерашњег, када у пријепољској болници није било пацијената којима је потребан овај вид личења.

У болници у Прибоју хоспитализовано је 36 пацијената, а у Новој Вароши на болничком лечењу  су  24 особе. Укупно је у свим болницама Здравственог центра Ужице хоспитализовано 468 пацијента, од чега је 452 позитивно на корона вирус, док је 26 пацијената на респиратору.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци