Након седам година паузе, Фолклорни ансамбл Дома културе одржаће у четвртак летњи концерт

На великој сцени наступиће преко 100 извођача, од најмлађих до најстаријих чланова и чланица фолклорног ансамбла Дома културе. Поред оних чланова који су већ наступали, публици у Пријепољу представиће  се и они који то до сада нису имали прилику.

Уметнички руководилац и кореограф Фолклорног ансамбла Дома културе Бранко Ћосовић каже да је програмски садржај разноврстан, од изворне свирке до стилизованих уметничких кореографија.

Улазнице по симболичној цени од 150 динара могу се купити у Ђачкој задрузи у Дому културе, а куповином улазница помажете да Фолклорни ансамбл отпутује у пољски град Катовице на међународни фестивал фолклора као једини представници Србије.
„Нама ће Дом културе помоћи са великим делом средстава за превоз, али то није довољно“, каже Ћосовић. „Зато позивам, пре свега људе из локалне самоуправе, а и све остале који имају могућности да нам помогну финансијски, јер ћемо ми својим програмом пре свега представити културу и традицију Пријепоља, али и целе Србије“, додао је он.

Почетак концерта заказан је за 19 часова.

Мирела Вељовић

Подели на мрежама

Повезани чланци