Наставак вакцинације здравствених радника у Пријепољу

Наставак вакцинације здравствених радника у Пријепољу

Заводу за јавно здравље Ужице у среду, 13. јануара испоручено је 370 доза Фајзерових вакцина. Вакцина је истог дана достављена вакциналним пунктовима у здравственим установама на територији Златиборског округа. У пријепољски Дом здравља допремљено је 100 доза, а вакцинација ће се спровести у четвртак.

Након првих 35 доза вакцине произвођача Фајзер и Бионтек, којима су протеклог викенда имунизовани медицински радници и раднице запослени у здравственим установама који раде са Ковид пацијентима, у вакцинални пункт пријепољског Дома здравља стигло је нових 100 доза. Оне су такође намењене за вакцинацију медицинског особља, односно оних који су се изјаснили да желе да приме вакцину, прецизира докторка Оливера Ровчанин Крповић, заменица директора Дома здравља у Пријепољу.

Свих 35 особа које су у суботу примиле прву дозу вакцине се осећају добро, потврдио је за телевизију Форум вршилац дужности директора Дома здравља у Пријепољу доктор Сеад Поровић, истичући да њих чека обавезна ревакцинација три недеље од примања прве дозе, што би требало да им обезбеди имунитет од САРС КОВ 2 вируса и њихов рад учини безбеднијим.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *