Назире ли се завршетак радова на санацији обалоутврде Милешевке?

Назире ли се завршетак радова на санацији обалоутврде Милешевке?

Започета, више пута настављана и још увек незавршена. Тако би се у најкраћем могла описати судбина санације обалутврде Милешевке која, након скоро годину и по дана, још увек чека свој епилог.  Од 1.300 метара, колико је пројектом „Хитни санациони радови на објектима за заштиту вода“ предвиђено да се уради, у претходна три покушаја санирано је око 800 метара.

Радови на санацији обалоутврде и дна корита реке Милешевке од Ушћа до Болнице започети су половином октобра 2017. године. План је био да се санира деоница у дужини од једног километра која је, због изразито бујичног карактера саме реке, претрпела највећа оштећења. Инвеститор Јавно предузеће „Србијаводе“ за ове радове је определило 8.400.000,00 динара, а извођач радова, шабачка фирма „Југокоп Подриње“, добила је рок од девет месеци да заврши радове. Од тада па до данас прошло је тачно 17 месеци, а санација још увек није завршена.

Радови су прекидани и настављани три пута. Два пута јер се почињало у време, односно невреме, када је повећање водостаја ове изузетно брзе и плаховите реке онемогућавало било какве радове, а једном због недостатка новца јер је, наводно, корито реке Милешевке оштећено и више него што се могло претпоставити па је предвиђена сума била довољна за санацију само 800 метара корита. И са последњим  радовима се кренуло, поново  крајем октобра 2018. године али се убрзо, због пораста водостаја Милешевке, поново стало.

Када ће санација бити настављена и завршена –  не зна се. Као што се не зна ни када ће бити завршене остале капиталне инвестиције у Пријепољу које се преносе из године у годину: мост у Шарампову, реновирање спрата зграде Општинске управе, изградња пута за Сељашницу… До тада остаје она реченица са почетка прилога – започето, више пута настављано, а још увек незавршено.

Подели на мрежама

Повезани чланци